Care este ghiveciul potrivit?


2679164330075666569dHjrKW_fs 2867062270075666569oTtUEn_fs 2325215630075666569tvdUdD_fsDaca va intrebati care este ghiveciul potrivit pentru planta voastra, trebuie sa stiti ca violetele au radacini mici, deci nu necesita ghivece de mari dimensiuni. Daca vreti sa pastrati o singura rozeta intr-un ghiveci cele mai potrivite sunt cele cu diametru de 10-12 cm. Ghivecele pe care le vedeti in imaginile alaturate sunt cele in care violetele vin de la furnizori si este probabil sa nu le puteti achizitiona de pe piata noastra. Dar exista solutii testate in timp.

Exista un tip de ghiveci in care violetele cresc frumos. Este din plastic alb, simplu, cu farfuriuta si cu diametru de 10 cm iar pretul este 1-1,2 ron. Pe langa faptul ca stimuleaza aparitia florilor (coletul cu radacini este un pic inghesuit) va spune si cand e momentul sa tundeti rozetele exterioare ale plantelor. In acest fel veti avea plante compacte si pline de flori care vor ocupa si spatiu putin pe pervaz (veti fi tentati sa va mai cumparati si altele). Datorita dimensiunilor sale mici ghiveciul nu este foarte raspandit pe piata, asa ca daca il gasiti cumparati-va suficiente exemplare pentru ca sigur veti avea nevoie. In timp, plantele vor avea mai multe rozete ce vor necesita separare iar “stocul” de ghivece potrivite va va prinde bine.

Ati auzit probabil discutii despre cat de mult sau putin conteaza culoarea ghiveciului sau materialul din care este facut. Un ghiveci din plastic maro sau negru va atrage mai mult razele soarelui decat cele albe. Veti fi tentati sa udati mai mult plantele pentru ca pamantul se va usca mai repede. Prin udare frecventa vor aparea mucegaiuri pe peretii ghivecelor iar calcarul din apa se va depune la suprafata. Ghivecele albe retin mai multa umiditate, deci plantele se vor uda mai rar si mineralele din sol nu se vor spala. Insa, nu udati niciodata fara sa verificati umiditatea pamantului. Riscati sa udati prea mult sau prea des si baza plantei sa putrezeasca. Ghivecele din ceramica nu le recomand in cazul violetelor. Vor retine multa apa si plantele vor suferi. In plus e destul de greu sa gasesti ghivece ceramice atat de mici pe cat le-ar trebui violetelor. Puteti sa folositi masti ceramice decorative dar sa aveti mare grija la udare: masca retine apa care se scurge din ghiveciul propriu zis si exista risc de putrezire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s